Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pix4Profs / Johan Wouters

Busmaatschappij Arriva schrapt ‘rondje Kalsdonk’ vanwege centrumring: ‘Halen de rijtijden niet meer’

ROOSENDAAL - Busmaatschappij Arriva heft het ‘rondje Kalsdonk’ met ingang van volgend jaar op. Lijn 2 wordt niet langer door, maar juist langs Kalsdonk geleid. Noodlijn 12 tussen Kalsdonk en het station en de binnenstad wordt vanwege het lage gebruik helemaal geschrapt.

Daarmee vervallen ook twee bushaltes midden in de wijk: die aan de Kalsdonksestraat en de Philipslaan. Volgens Arriva houdt ‘bijna de hele wijk’ Kalsdonk met haltes in de Professor Aalbersestraat en Van Beethovenlaan voor de lijnen 1, 2 en 312 en de haltes Waterstraat en Spoorstraat voor de lijnen 4, 103 en 111 voldoende opstapplaatsen op maximaal 400 meter lopen.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.