Volledig scherm
Jobke Vonk-Vedder, burgemeester van Halderberge

Burgemeester Vonk-Vedder vindt huis in gemeente Halderberge: 'Van harte welkom op het straatfeest'

HALDERBERGE - Wat haar voorganger Giel Janssen in zijn volledige ambtstermijn niet voor elkaar kreeg, is Jobke Vonk-Vedder binnen twee maanden al gelukt. De burgemeester is verhuisd naar de gemeente Halderberge.

Ze is in een rijtjeshuis in de Oudenbossche wijk Pagnevaart getrokken. Het is de hoekwoning van een rij gemiddelde rijtjeswoningen, met een kleine voortuin en een oprijlaan aan de zijkant. Zelf noemt ze het ‘een tussenoplossing’, ze huurt het huis tenminste voor een half jaar.

Buurtbewoners reageren grappend op hun nieuwe straatgenoot. ,,Ons huis zal nu ook wel meer waard worden”, aldus een vrouw die verderop woont.

Haar buurman, die anoniem wil blijven, vindt de verhuizing van Vonk-Vedder naar zijn straat ook wel prima. ,,Ze woont hier sinds het begin van de maand. Ik wacht nog op het moment dat ze ons de hand komt schudden. Ze is in ieder geval van harte welkom op het straatfeest.”

Net op dat moment komt de burgemeester aanrijden. ,,Hé, we hadden het over u. Ik zag u net ook voorbijkomen op de televisie. Aangenaam.”