Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Niederer na een inval in een wietplantage in Roosendaal © thymen stolk

‘Burgemeester van veiligheid’ gaat Roosendaal verlaten

pollROOSENDAAL - Jacques Niederer zal in Roosendaal vooral herinnerd worden als de burgemeester van veiligheid. Maandagavond om zeven uur kondigde hij zijn afscheid aan bij de gemeenteraad. In Roosendaal voerde VVD’er Niederer zijn eigen 'war on drugs’ . Na de sluiting van de coffeeshops in 2009 wordt de stad nog altijd geteisterd door drugsoverlast. 

Poll

Ik ga Jacques Niederer missen als burgemeester van Roosendaal.

  • Eens (29%)
  • Oneens (71%)
570 stemmen

Niederer heeft bij zijn aantreden gezegd dat dit niet zijn 'laatste klus’ is. Wat dat betreft komt zijn afscheid per 1 oktober volgend jaar, niet als een grote verrassing.  ,,Voor de gemeente is dit wel een goed moment", zegt oppositieleider Arwen van Gestel (VLP). ,,We hebben nog een jaar om een opvolger te vinden, de nieuwe raad en college zijn net opgestart en de nieuwe burgemeester komt binnen als  deze raad halverwege de periode van vier jaar is.” 

Naast zijn wens om Roosendaal veiliger te maken, wilde Niederer dat de inwoners trotser zouden zijn op hun eigen stad.  ,,In die missie is hij wel geslaagd, dat merken we bij de viering van 750 jaar Roosendaal”, zegt Van Gestel daarover. ,,Zeker voor iemand die uit Bergen op Zoom komt, is dat best bijzonder.”

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.