Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Niederer na een inval in een wietplantage in Roosendaal © thymen stolk

‘Burgemeester van veiligheid’ gaat Roosendaal verlaten

pollROOSENDAAL - Jacques Niederer zal in Roosendaal vooral herinnerd worden als de burgemeester van veiligheid. Maandagavond om zeven uur kondigde hij zijn afscheid aan bij de gemeenteraad. In Roosendaal voerde VVD’er Niederer zijn eigen 'war on drugs’ . Na de sluiting van de coffeeshops in 2009 wordt de stad nog altijd geteisterd door drugsoverlast. 

poll

Ik ga Jacques Niederer missen als burgemeester van Roosendaal.

  • Eens (29%)
  • Oneens (71%)
570 stemmen

Niederer heeft bij zijn aantreden gezegd dat dit niet zijn 'laatste klus’ is. Wat dat betreft komt zijn afscheid per 1 oktober volgend jaar, niet als een grote verrassing.  ,,Voor de gemeente is dit wel een goed moment", zegt oppositieleider Arwen van Gestel (VLP). ,,We hebben nog een jaar om een opvolger te vinden, de nieuwe raad en college zijn net opgestart en de nieuwe burgemeester komt binnen als  deze raad halverwege de periode van vier jaar is.” 

Naast zijn wens om Roosendaal veiliger te maken, wilde Niederer dat de inwoners trotser zouden zijn op hun eigen stad.  ,,In die missie is hij wel geslaagd, dat merken we bij de viering van 750 jaar Roosendaal”, zegt Van Gestel daarover. ,,Zeker voor iemand die uit Bergen op Zoom komt, is dat best bijzonder.”

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.