Volledig scherm
Het gesloten café De Kaai. © MaRicMedia

Burgemeester sluit café De Kaai in Roosendaal wegens handel in drugs, 8 kilo coke gevonden in huis kastelein

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft een drugscafé aan de Kade in Roosendaal voor de duur van een jaar gesloten. Het gaat om café De Kaai. In het huis van de kastelein is 8 kilo cocaïne gevonden.

Ook de horecavergunning is ingetrokken. Volgens de burgemeester heeft de politie vastgesteld dat er in het café in harddrugs werd gehandeld.

De politie liet de burgemeester weten dat in het café onderhandelingen en overdrachten plaatsvonden van hard- en softdrugs. Bij de onderhandelingen en overdrachten zou de eigenaar/uitbater zelf betrokken zijn geweest, aldus de gemeente.  

Openbare orde

Met de Opiumwet in de hand kan de burgemeester een pand sluiten als er drugs worden aangetroffen. Het doel is de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en de bekendheid van het pand als verkooppunt ongedaan te maken. Het café aande Kade wordt voor twaalf maanden gesloten, ingaande 16 juli.

Burgemeester Niederer: ,,Een cafébaas die vanuit zijn café zelf handelt in drugs is onacceptabel. Ik trek de horecavergunning per direct in en sluit het café voor een jaar. Voor foute ondernemers is hier geen plaats. Sterker nog: die pakken we keihard aan!”

poll

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1465 stemmen

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (51%)
  • nee (49%)
1454 stemmen