Volledig scherm
Roosendaal zoekt feestbier. Of dat er zo uit gaat zien is nog maar helemaal de vraag. FOTO DESIREE SCHIPPERS © Schippers Desirée

Brouwers uitgedaagd om feestbier
te maken voor 750 jaar Roosendaal

ROOSENDAAL - Brouwers in Roosendaal kunnen de borst natmaken. Zij mogen een poging doen om het ultieme bier te brouwen voor de viering van Roosendaal 750 jaar. Dat feest staat volgend jaar op de kalender. 

Bij een bruisend feest mag bier natuurlijk niet ontbreken. En daarbij hoort echt Roosendaals gerstenat, gemaakt door een (hobby)brouwer uit de gemeente. De stichting die de viering voorbereidt zoekt een bier dat in het feestjaar in de lokale horeca verkrijgbaar zal zijn. 

Biergilde

De stichting die de festiviteiten voorbereidt heeft  contact gezocht met het Roosendaals Biergilde. Dat heeft een brouwwedstrijd bedacht. Alle hobbybrouwers kunnen de komende maanden een eigen feestbier ontwikkelen.

Toegankelijk

Die feestdrank moet toegankelijk zijn en dus geen al te uitgesproken smaak hebben, het alcoholpercentage moet rond de 6 procent liggen, er moet tenminste 15 liter gebrouwen worden en de brouwer moet een Roosendaler zijn of in die gemeente wonen.

Brouwerij

Een panel van deskundigen keurt de ingezonden bieren in september. Het winnende bier wordt uiteindelijk door een commerciële brouwerij gebrouwen  en verkocht in de plaatselijke horeca. 

Aanmelden

Brouwers die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij het Roosendaalse Biergilde. Dat kan via 750bier@roosendaalsbiergilde.nl, waarna het Biergilde zo snel mogelijk contact zoekt met de aanmelders.