Volledig scherm
Bewoner van huis in Sint-Willebrord is opgepakt voor het produceren van GHB. © Politie Roosendaal op Twitter.

Bredase advocaat komt niet opdagen voor Willebrordse GHB-‘kok’, rechter is woest

ST. WILLEBRORD/BREDA – Afgelopen maandag werd hij al opgepakt terwijl hij boven zijn ‘fornuis’ ghb stond te koken in zijn eigen woning aan de Bremstraat in Sint Willebrord. Woensdag kwam de 62-jarige man vrij en donderdag had hij een rechtszaak omdat in juni 2018 in zijn woning ook al een productieplek voor ghb was gevonden.

Die zaak werd alleen uitgesteld, omdat zijn advocaat weigerde te komen. Raadsman Moritz Schönfeld had een dubbele afspraak in z’n agenda en had de rechtbank twee weken geleden gevraagd de zaak van de Willebrorder uit te stellen. Dat wilde de rechtbank niet, omdat de datum in samenspraak met alle betrokkenen al lang geleden was afgesproken. Daarna hoorde de rechtbank niets meer, zei de rechter

Quote

Dit is echt, echt geen passend gedrag van de raadsman

rechter

Schönfeld had zijn cliënt een brief meegegeven waarin stond dat die om uitstel moest vragen. De rechtbank reageerde furieus op dat bericht. ,,Dit is echt, echt geen passend gedrag van de raadsman’’, zei de voorzitter. ,,We gaan kijken wat voor actie er nog volgt vanuit de rechtbank voor uw advocaat.’’

Uitstel

Kort ervoor hadden de rechtbank en officier van justitie Karlijn Gimbrère de man nog gevraagd of hij de zaak niet zonder advocaat wilde voortzetten. De man weigerde dat. ,,Ik ben geen advocaat en ik kan me niet goed verwoorden’’, zei hij. 

Ook de officier was not amused. Zij kon alleen niet anders dan akkoord gaan met uitstel. Ze vond dat ze hem het gedrag van de advocaat niet kon aanrekenen. Dat was voor de rechtbank ook de enige reden om de zaak uit te stellen.