Volledig scherm
Breda Airparc vanuit de lucht. Fase twee komt rechts van de eerste vleugel, die ook uit zes units bestaat. © geen

Breda Airparc fase twee officieel van start

BOSSCHENHOOFD - Pas tegen de tijd dat voldoende kandidaten zich aandienden, zou de bouw van Breda Airparc fase twee van start gaan. Die tijd breekt nu aan. De bouwvergunning is op 11 april onherroepelijk geworden, het werk aan de tweede vleugel voor zes units bestaande uit 600 vierkante meter kantoorruimte en 600 vierkante meter hangaar kan van start.

De units zijn allemaal verkocht aan nieuwe, luchtvaartgerelateerde ondernemingen. Op donderdagmiddag 23 mei is de officiële aftrap van de tweede vleugel, gelegen tussen parallelweg A58 en het vliegveld. Alle hangaars hebben direct toegang tot Breda International Airport. De verkoop voor de derde en laatste fase is inmiddels in gang gezet. Directeur Stef Have en wethouder Hans Wierikx zijn sprekers tijdens het feestelijke startsein. 

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.