Volledig scherm
Door de bezoektijden van het ziekenhuis te verruimen zal de parkeerdruk wat afnemen, zoals hier in Roosendaal. © Tonny Presser © 2017

Bravis breidt bezoektijden uit in Roosendaal en Bergen op Zoom

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Het Bravis ziekenhuis breidt de bezoektijden in Roosendaal en Bergen op Zoom met ingang van 1 december uit. Vanaf zaterdag zijn bezoekers alle dagen welkom tussen 14.00 uur en 20.00 uur. 

,,Het ziekenhuis wil een gastvrij ziekenhuis zijn voor patiënten en bezoekers", licht bestuurslid Bianka Mennema toe. ,,Doorlopende bezoektijden passen goed bij dit serviceconcept. Door de bezoektijden uit te breiden hebben de patiënten en hun naasten meer inbreng en kunnen ze zelf beter bepalen wanneer bezoek gewenst is. Bovendien kan de vertrouwde aanwezigheid van bezoek van met name de partner, ook een vorm van mantelzorg zijn voor de patiënt en het genezingsproces bevorderen.”

Parkeerprobleem

De nieuwe regeling heeft volgens Mennema ook een gunstige effect op de verkeersstromen en het parkeerprobleem rond de ziekenhuizen. Want in plaats van enkele piekuren wordt de stroom bezoekers meer uitgesmeerd over de dag.

Sommige afspraken veranderen niet. Zo heeft de zorg voor de patiënt altijd voorrang. Ook tijdens het bezoekuur. Voorts blijft het maximaal aantal van twee bezoekers per patiënt hetzelfde. Op de afdelingen Moeder & Kind Centrum, Kind & Jeugd en op de PAAZ in Bergen op Zoom gelden afwijkende bezoektijden. Zie daarvoor de website www.bravisziekenhuis.nl.