Schoolbestuur OMO kiest voor dubbele naam: Norbertus Gertrudis

Roosendaal - Norbertus Gertrudis Mavo en Norbertus Gertrudis Lyceum. Dat worden de namen van het huidige Gertrudis- en Norbertuscollege wanneer de scholen fuseren.

Dat heeft Marijke Broodbakker maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de scholen. Zij is rector van Scholengroep Tongerlo van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) waaronder behalve Gertrudis en Norbertus ook het Da Vincicollege (vmbo) valt.

Schoolbestuur OMO heeft gekozen voor deze dubbele naam na overleg met de directies van Norbertus en Gertrudis, de medezeggenschapsraad en een werkgroep met ouders, leerlingen en docenten. Dat de naam Norbertus voorop staat, was bij de overwegingen geen issue, zegt Broodbakker desgevraagd. "Het was mij niet opgevallen. Ik denk dat dat gewoon beter in de mond ligt dan andersom."

De fusie en ook de naamgeving liggen met name bij medewerkers van het Gertrudiscollege gevoelig omdat zij hun school tot mavo gereduceerd zien (Norbertus wordt havo/vwo-school). Broodbakker: "Ik ben blij dat zowel Gertrudis als Norbertus terugkomen. Het zijn namen die een belangrijk stukje geschiedenis van Roosendaal zichtbaar maken."

Behalve historie benadrukken de nieuwe namen volgens OMO ook de samenwerking tussen de twee scholen en de goede naam die ze allebei hebben.  De toevoegingen mavo en lyceum maken 'heel duidelijk wat het opleidingsaanbod is'. In totaal zijn 180 suggesties gedaan voor een nieuwe naam, de alternatieven die afvielen kent Broodbakker niet. Ze zijn bovendien vernietigd, zegt ze, omdat er 'in vertrouwen aan gewerkt is'.

De brugklas van het Gertrudis blijft dit en volgend schooljaar op de vestiging Bovendonk, de vestiging in de Vincentiusstraat waar nu al mavo 2, 3 en 4 gehuisvest zijn, wordt verbouwd. Broodbakker hoopt dat het gebouw in de Vincentiusstraat eind 2018 klaar is.