Blauwe lucht tijdens de optocht van 2019 in Roosendaal
Volledig scherm
Blauwe lucht tijdens de optocht van 2019 in Roosendaal © peter van trijen/pix4profs


Optocht Roosendaal gaat door

ROOSENDAAL - De  carnavalsoptocht in Tullepetaonestad gaat zaterdag  gewoon door. Dat laat voorzitter Cor Verbogt van Stichting Carnaval Roosendaal weten. ,,Mogelijk moeten de bouwclubs de hoogte van de wagen iets aanpassen, maar dat beslissen we zaterdagmorgen.”

De stichting heeft samen met de gemeente, politie  en de Veiligheidsregio de laatste weersvoorspellingen doorgenomen. Ondanks de stevige wind die gaat waaien is het volgens Verbogt ‘acceptabel’ om de optocht door te laten gaan.  

Geen storm

De laatste weersvoorspellingen laten volgens meteoroloog Marco Verhoef zien dat er geen sprake is van storm maar dat het in West-Brabant het hele weekend redelijk hard waait. Hij verwacht dat de wind schommelt tussen de windkracht 4 en 6. ,,Het is een vlagerige wind met uitschieters tot 80 kilometer per uur.”

 Volgens Verhoef hebben omstanders daar weinig last van, maar kunnen harde windvlagen voor grote carnavalswagens wel voor problemen zorgen. Verbogt deelt die mening. ,,Maar ik heb begrepen dat de windstoten hier minder heftig zijn dan in de omgeving van Eindhoven.. Daarom is daar de optocht ook afgelast denk ik.”

Zondag valt er regen

Wat het weer zondag doet is nog onzeker. Verhoef verwacht in het zuiden hetzelfde weerbeeld als op zaterdag. ,,Het waait misschien nog net iets harder. Maar dat is heel erg afhankelijk van wat het regengebied doet.”