Volledig scherm
Archieffoto BN DeStem. De panden Antwerpseweg 98 en 100 staan er al jaren verwaarloosd bij. © Coen Hagenaars

Bouw nieuwe hal grenspost Essen-Nispen in januari 2019

NISPEN/RIJSBERGEN - De bouw van een nieuwe doorvoerhal van het Rijsbergse expeditiebedrijf V.C. Europe op de grens van Nispen en Essen begint naar verwachting in januari 2019.

Het bedrijf kocht het voormalige restaurant en grenswisselkantoor en had aanvankelijk in gedachten in september te kunnen beginnen met de nieuwbouw. Maar de start wordt zo'n vijf maanden uitgesteld.

,,We zijn druk bezig met de voorbereidingen'', zegt controller Jeffrey Krijnen. ,,Maar helemaal rond is het nog niet. We plaatsen al wel wat hekwerken en zo om vandalisme te voorkomen.''

Het vroegere grensrestaurant dat na jaren van leegstand flink vervallen is, wordt gesloopt. Het oude wisselkantoor gaat expediteur V.C. Europe hergebruiken.

Natuur

,,De procedures met gemeente en provincie zijn in een eindstadium", zegt Krijnen. ,,Het bestemmingsplan moet voor onze bedrijfsactiviteiten gewijzigd worden en de provincie had nog wat vragen rond de natuurcompensatieregeling. Ze moeten berekenen hoeveel natuur er op welke plek moet komen om de bouw van de nieuwe hal te compenseren. Door vakantie van diverse mensen schuiven sommige dingen al gauw een aantal weken op.''