Volledig scherm
Artist Impressions. bron Stripesarchitects

Bouw distributiecentrum Primark van start in Roosendaal

ROOSENDAAL - Op donderdag start de bouw van het mega-distributiecentrum van negen hectare voor Primark op Bedrijventerrein Borchwerf II in West-Brabant. Van hieruit gaat het Ierse bedrijf in 2016 haar fashionproducten en lifestyle-accessoires distribueren naar onder andere de Benelux en het noordelijke deel van Frankrijk. Het distributiecentrum wordt medio 2016 in gebruik genomen.

Ontwikkeling distributiecentrum op 16 hectare

Logistics Capital Partners (LCP) ontwikkelt het nieuwe distributiecentrum van Primark op een perceel van zestien hectare. Kristof Verstraeten van LCP: “Dit distributiecentrum behoort tot de grootste in Europa." Directeur Ko Nuijten van Sprangers Bouwbedrijf: “We starten nu met de realisatie van het eerste deel van bijna zes hectare en twintig meter hoog. Dat is al meer dan 1 miljoen kubieke meter. Daar kunnen later, in een tweede nog drie hectare bij van twintig meter hoog bij komen. Omstreeks juni 2016 wordt het eerste deel opgeleverd.

400 arbeidsplaatsen

Wethouder Hans Verbraak is verheugd met de komst van het distributiecentrum naar Roosendaal: "De gemeente zet de komende jaren vol in op logistiek. Door de gunstige ligging, uitstekende faciliteiten en nauwe samenwerking met partijen in de logistiek is Roosendaal een ideale vestigingsgemeente voor logistieke bedrijven. Daarnaast levert het nieuwe distributiecentrum op termijn ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen op. De komst van Primark is heel goed nieuws voor de werkgelegenheid in de regio.”

Volledig scherm
Artist Impressions. bron Stripesarchitects
  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’