Volledig scherm
Het Hoevense duo Robbèrt van de Wegen en Berry Koevoets treedt buiten carnavalstijd minder vaak op, maar vrijdag spelen ze een thuiswedstrijd tijdens de dertigste Midzomerfeesten in Bosschenhoofd. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Bosschenhoofd pakt weer uit met dertigste Midzomerfeesten

BOSSCHENHOOFD - Waar anders dan op het Midzomerplein kunnen de Midzomerfeesten het beste gevierd worden? Bosschenhoofd maakt zich op voor de dertigse editie van het dorpsfeest met jaarmarkt en optredende artiesten in de feesttent.

Tijdens de herinrichting van het dorpshart met school, voorzieningen en woningen moest de organisatie af en toe schuiven met haar activiteiten. De Midzomerrun werd zelfs helemaal verplaatst, maar voor de feesttent en marktkramen was jaarlijks toch een plekje te vinden.

Bij het zesde lustrum verkeren de Midzomerfeesten in rustiger vaarwater. Gemeente en woningcorparatie werken volop mee om het feest in de dorpskern te behouden. Komende dondermiddag 22 augustus opent de vierdaagse kermis. Op de eerste dag is dat vanaf 15 uur met de alles-voor-1-euro acties, behalve bij de kermisattracties, waar het ‘altijd prijs’ is. Vrijdagavond speelt in de feesttent de showband Papa di Grazzi met als intermezzo het Hoevense duo Mosterd Na De Maaltijd bekend van Hé Jacqueline. Als extra attractie vanwege het 30-jarig bestaan heeft het comité René Karst nog weten te strikken, bekend van de hit Adje voor de sfeer.

Zaterdagavond staat feest-deejay Van de V achter de draaitafel en komt het Feestteam de tent op z'n kop zetten. Ook de deejays van QMusic zijn er met het befaamde Foute Uur. Zondag is van 11 tot 17 uur de jaarmarkt rondom de feesttent waar ondernemers en verenigingen aan mee doen. Er zijn extra kinderattractie, een rommelmarkt en roofvogelshow. In de tent speelt vanaf drie uur de band Highlight.  Toegangskaarten voor zowel vrijdag- als zaterdagavond kosten 11 euro en zijn te koop via www.midzomerfeesten.com

Zondag is de entree gratis. 

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”