Volledig scherm
Serie Op Cafe: Cafe Stroop Bosschenhoofd. Tekst en foto's: Leon Krijnen.

Bosschenhoofd haalt 10.000 euro op, genoeg om de boetes van café Stroop te betalen

BOSSCHENHOOFD - De crowdfundingsactie om de openstaande boetes van café Stroop in Bosschenhoofd te betalen zijn een laaiend succes. De teller staat al bijna op 10.000 euro, precies het bedrag wat eigenaar Vincent van den Broek moet betalen voor geconstateerde geluidsoverlast.

Dick van Vliet repeteert wekelijks met shantykoor De Bossche Maten bij Stroop. ,,Wij zullen niet de veroorzakers geweest zijn, maar het gaat me na aan het hart hoe dit prachtige café als spil van het Bosschenhoofdse verenigingsleven nu moet boeten omdat een enkele buurtbewoner er moeite mee heeft.‘’

Tot zijn genoegen merkt Van Vliet dat vrijwel het hele dorp pal achter de kastelein staat. ,,Ik hoorde vanochtend dat al bijna 500 donaties waren verstrekt van in totaal 9.500 euro. Dat liegt er niet om. Mooi voorbeeld hoe een kleine gemeenschap het voor elkaar opneemt. Ook collega-ondernemers plaatsen steunbetuigingen om de eigenaar een hart onder de riem te steken. Een echt dorpshuis heeft Bosschenhoofd niet meer, die rol vervuld café Stroop ook.‘’

Handtekeningen

Naast de geldinzameling loopt een handtekeningenactie, waaruit eveneens de zorg spreekt over de leefbaarheid in Bosschenhoofd als de optredens niet langer door mogen gaan. De handtekeningen wordt binnenkort aangeboden aan burgemeester Jobke Vonk-Vedder. De petitie beoogt ook een bemiddelingstraject in gang te zetten tussen gemeente, buurtbewoner en cafébaas.

De eerste klachten over geluidsoverlast bij optredens in de weekends dateren van 2010. Vijf jaar later waren er nog twee meldingen. Volgens de kastelein gaat het vooral om de momenten waarop de deur open en dicht gaat. De rapporten melden een te hoge geluidwaarde op die momenten. Van den Broek besloot vorig week onmiddellijk de concerten in de ban te doen om verdere bekeuringen te ontlopen.