Volledig scherm
Borchwerf II vanuit de lucht

Borchwerf II is op elf kavels na bijna uitverkocht, samenwerking stopt in 2020

OUD GASTEL/ROOSENDAAL - Bedrijventerrein Borchwerf II is op elf kavels na uitverkocht. Dat is reden voor ontwikkelorganisaties Borchwerf II CV - een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Halderberge en Roosendaal en Heijmans Vastgoed - om de samenwerking in de loop van 2020 te beëindigen. 

Dat laat de gemeente Roosendaal weten in een mededeling aan de gemeenteraad. De gemeente Roosendaal stelde destijds een lening van zeven miljoen euro beschikbaar aan die samenwerking. 

Die lening zou per 31 december van dit jaar aflopen, maar die moet met één jaar verlengd worden omdat er nog een aantal kavels overgedragen moet worden. Als dat pas in 2020 gebeurt, is Borchwerf II CV niet in staat die lening voor het eind van dit jaar terug te betalen.

Transacties op stapel

Er staan namelijk nog de nodige transacties op stapel, laat de gemeente Roosendaal weten. Zo is er voor zes kavels een koopovereenkomst gesloten, samen goed voor een opbrengst van bijna zeven miljoen euro. 

Daarnaast is er nog een aantal kavels waar een optie op genomen is. Van die percelen is het nog niet bekend of en zo ja, wanneer die eventueel verkocht worden. Al met al zou daar ook nog een bedrag van drie miljoen euro aan inkomsten mee gemoeid zijn. 

‘Nog voor ruim 11 miljoen euro aan kavels’

,,Ervan uitgaande dat de kavels waarvoor een optieovereenkomst is afgesloten zullen worden verkocht, resteren er nog elf te verkopen kavels, met een totale geraamde opbrengst van 11,1 miljoen euro’’, laat de gemeente Roosendaal in de raadsmededeling weten. Het merendeel van die percelen ligt op Halderbergs grondgebied. 

Van de drie aandeelhouders bezit Heijmans 50 procent. De gemeenten Halderberge en Roosendaal hebben elk 25 procent in hun bezit. De twee gemeenten hebben hun winstuitkering in de CV laten zitten.