Volledig scherm
Jachthaven © Coen Hagenaars

Boot gestolen bij pas heropende jachthaven: ‘Toch nog eens met gemeente praten over extra maatregelen’

ROOSENDAAL - Een negatieve primeur voor de pas heropende jachthaven in Roosendaal: daar is in de nacht van woensdag op donderdag een boot gestolen. Dat is volgens Arne van Gils, secretaris van watersportvereniging De Vliet, nog nooit eerder gebeurd. ,,Inbraken wel, maar echt een hele boot stelen? Dat is nieuw.’’ 

Voor die club reden om met de gemeente Roosendaal te willen praten over eventuele extra maatregelen, zegt Van Gils. Hij denkt daarbij hardop na over extra hekken of mogelijke camera's. 

De boot is donderdag teruggevonden in de haven van Dinteloord. Een bericht van familie van de eigenaar op sociale media om uit te kijken naar het schip werd binnen enkele uren al meer dan 500 keer gedeeld. De politie arresteerde woensdagnacht wel een 34-jarige Roosendaler op een boot in Dinteloord, omdat ie zich misdroeg. Of dat iets met deze zaak te maken heeft, is niet bekend.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.