Boerderij Zellebergen krijgt steun en een waarchuwing

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge gaat strikter toezien op activiteiten op boerderij De Zellebergen. Bij signalen over evenementen, die niet door de beugel kunnen, wordt handhavend opgetreden. 

Zaterdagavond ging het mis op een bruiloftsfeest, waar een van de 26 gasten - de zoon van de bruidegom - volledig door het lint ging. De man verwondde andere gasten, greep een vrouw bij de keel en vernielde het interieur van de boerderij aan het Westvaardeke.

Dinsdag ging de gemeente in gesprek met de eigenaars. Naast een steunbetuiging zijn ook afspraken gemaakt over hetgeen binnen het bestemmingsplan mogelijk is. Eigenares Saskia Destombes is tevreden over het goede gesprek. ,,We hebben een bijzondere vergunning met als toevoeging recreatie. Trainingen en teambuildingsactiviteiten mogen wel, trouwfeesten niet. Deze kleine bruiloft kwam voort uit een teambuilding. De trouwambtenaar is van dezelfde gemeente afkomstig. We doen niets illegaals, hebben alleen de pech gehad dat er zaterdag iemand met verkeerde bedoelingen tussen zat.''

De gasten, die verwondingen opliepen zijn inmiddels uit het ziekenhuis.