Volledig scherm
Maarten en zijn zwangere vrouw en kind © Familie Rockx

Boer Maarten uit Roosendaal niet naar Den Haag: ‘Mijn vrouw kan ieder moment bevallen. Ik moet thuisblijven’

ROOSENDAAL - Niet iedere West-Brabantse boer kan gaan protesteren in Den Haag. Melkveehouder Maarten Rockx uit Roosendaal blijft thuis. Noodgedwongen. Hij kan niet met de andere boeren mee. ,,Nee, helaas. Mijn vrouw kan ieder moment bevallen. Ik moet thuisblijven.”

,,Kijk, natuurlijk zou ik er heel graag bij zijn, maar ik kan het me nooit vergeven als ik in Den Haag ben als m'n vrouw moet bevallen. Blijft het vandaag rustig thuis dan denk ik wel van shit, ik had eigenlijk wel meegekund", zegt hij lachend. 

Quote

Blijft het vandaag rustig thuis dan denk ik wel van shit, ik had eigenlijk wel meegekund

Melkveehouder Maarten Rockx

Voorop in de strijd 

,,Op 1 oktober was ik de eerste die zei dat we ook moesten gaan. Nu kan ik niet mee. Ik heb het wel heel voorzichtig aan m'n vrouw gevraagd of ik weg mag. Maar het is beter om thuis te blijven. Ik lees nu alle berichten in de media en dan lopen de rillingen toch wel over m'n lijf. Deze samenhorigheid is wel erg bijzonder vind ik". 

Quote

Ik lees nu alle berichten in de media en dan lopen de rillingen toch wel over m'n lijf

Melkveehouder Maarten Rockx

Toekomst van de kinderen

Over de reden van het protest is Rockx duidelijk. ,,Mijn toekomst staat op het spel.  Ik en mijn vrouw zijn heel erg bedreven met het bedrijf. Maar op deze manier is het bijna niet meer te doen. We hebben al een kleine rondlopen en nu komt er dus weer eentje aan. Ik wil een toekomst voor m'n kinderen!”

De toekomst maakt de melkveehouder wel verdrietig: ,, Als ik denk aan wat er kan gebeuren als deze regels niet van tafel gaan dan rolt er toch wel een traan over m'n wang”. 

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.