Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige bodewoning in het Emile van Loonpark © Coen Hagenaars

Bodewoning in het Emile van Loonpark in Roosendaal is eindelijk verkocht: ‘Weer een rotte plek minder’

ROOSENDAAL - De voormalige bodewoning in het Emile van Loonpark in Roosendaal is eindelijk definitief verkocht. De nieuwe eigenaar - de Roosendaalse investeringsmaatschappij Mirsa Investments - is tevens eigenaar van de naastgelegen verloederde panden Vughtstraat 15 en 15c. 

Volgens wethouder Toine Theunis is het de bedoeling dat de bodewoning gesloopt wordt en dat er op die plek nieuwbouw komt. ,,Het bestemmingsplan biedt daarvoor allerlei mogelijkheden: woningbouw, maar ook horeca.’’ 

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.