Volledig scherm
PREMIUM
© Foto: Ramon Mangold/Pix4Profs

Blubber en bier bij Mud Challenge Oud Gastel

OUD GASTEL - Ruim honderd man die op, over en onder obstakels klimmen en klauteren, terwijl ze bruin worden van de modder. Dat is in een notendop de Mud Challenge van de KPJ Oud Gastel. Het was zondag de tweede keer dat de jongerenorganisatie de modderproef organiseerde, vlakbij café Gastel Sfeer.

Een deelnemer in een groen shirt staat klaar om aan het parcours te beginnen. Als zijn teamgenoot net terug rent, sprint hij meteen naar zijn eerste obstakel. Een sleuf water met daaroverheen een net. Hij gooit het net over zich heen en lijkt bijna te glijden door de modderpoel. Uit het water gekomen komt de volgende: een houten hek. Hij gooit zijn lichaam tegen het hekwerk en klimt erover, rent langs de hindernissen terug om de volgende speler aan te tikken.

  1. Airborne festival verhuist van vliegveld naar flink weiland even verderop
    PREMIUM

    Airborne festival verhuist van vliegveld naar flink weiland even verderop

    BOSSCHENHOOFD - Het Airborne (voorheen Daylight) Festival speelt zich niet langer op Breda International Airport af. De luchthavendirectie heeft besloten het aantal evenementen waar het vliegverkeer voor moet worden stilgelegd, te beperken. ,,Het festival was voor beide partijen een enorme logistieke operatie‘’, zegt luchthavenmeester Jan Voeten, die ook waakt dat vliegen op Seppe corps business blijft.