Volledig scherm
Het meer bij de Ottermeerhoeve © Google Maps

Blauwalg in Ottermeerhoeve in Nispen, Omgevingsdienst raadt zwemmen af

NISPEN/WOUWSE PLANTAGE - In het meer van camping en landgoed Ottermeerhoeve tussen Nispen en Wouwse Plantage is blauwalg aangetroffen. 

De Omgevingsdienst raadt zwemliefhebbers aan de plas voorlopig te mijden. Dat wil niet zeggen dat het verboden is een duik in de plas te nemen, maar dat is volgens de Omgevingsdienst op eigen risico. 

Hoelang het negatief zwemadvies van kracht blijft, is nog onduidelijk. Dat wordt pas ingetrokken wanneer er een structurele verbetering van de waterkwaliteit is aangetoond. 

De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant - die in heel Brabant het water controleert - trof bij een van de laatste inspecties een forse groei van blauwalg aan in het water. Die bacteriën kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen. Op de site www.zwemwater.nl staat te lezen in welke meren er wel en niet kan worden gezwommen.

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”