Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Waterschap De Dommel

Blauwalg aangetroffen in vijver aan de Mosberg in Roosendaal

ROOSENDAAL - In de vijver aan de Mosberg in de Roosendaalse wijk Weihoek is door waterschap Brabantse Delta blauwalg geconstateerd. Dat laat de gemeente Roosendaal weten. 

De gemeente raadt mensen aan contact met het water te vermijden, ook dieren kunnen last hebben van het water. Contact met blauwalg kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via binnenkrijgen, kan dit ook maag- en darmklachten veroorzaken. 

Het is dit jaar meegevallen met blauwalg in de gemeente Roosendaal. De vijver aan de Mosberg is vooralsnog de enige locatie in de stad waar de bacterie in het water is aangetroffen. In de hele gemeente is de bacterie alleen in de vijver bij Ottermeerhoeve in Wouwse Plantage gevonden.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.