Volledig scherm
Parachutist gewond bij Zegge. © Jeroen Stuve / MaRic Media

Bizar toeval in Zegge, twee parachutisten in zelfde middag gewond bij landing: 'Nog nooit meegemaakt'

UPDATEZEGGE - ZEGGE - Een 37-jarige parachutist uit Tilburg heeft zondagmiddag zijn been gebroken bij een harde landing in Zegge. De man ligt in het ziekenhuis en is goed aanspreekbaar. Door een bizar toeval raakte er even verderop nog een parachutist gewond bij een landing. Het gaat om twee leerlingen die bij afzonderlijke incidenten gewond zijn geraakt, meldt een woordvoerder van parachutistenclub Skydive ENPC tegen BN DeStem. ,,Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt."

De parachutist van het eerste incident kwam neer op het veld van de ENPC aan de Bosschenhoofdseweg bij Zegge, op een kilometer van Breda Airport. Instructeur Martijn Moorrees omschrijft hem als een beginner die een ongelukkige landing heeft gemaakt. ,,Het is niet helemaal goed gegaan met zijn landingshouding.’’

De omstandigheden waren volgens de instructeur prima. ,,Ideaal weer, niet te veel en niet te weinig wind.’’ Volgens Moorrees brak de beginnende parachutist bij het neerkomen zijn onderbeen.

Tweede incident

Niet veel later raakte in Zegge een tweede parachutist, een 35-jarige man, gewond. Ook  hij kwam verkeerd terecht bij een landing op de Bosschenhoofdseweg . De brandweer en ambulance rukten met spoed uit. Het slachtoffer is met een geblesseerde enkel naar het ziekenhuis gebracht.

Twee leerlingen die op dezelfde middag gewond raken bij een landing in dezelfde plaats, dat heeft Martijn Moorrees niet eerder meegemaakt.

,,Ongelukken gebeuren statistisch gezien vaker bij beginnende springers, maar twee incidenten in één middag is toch wel heel opmerkelijk. En ik loop al heel wat jaartjes mee kan ik je vertellen. Hier is geen logische verklaring voor."