Volledig scherm
De afvalverbrander Suez/Sita. Op terrein linksboven is biomineralenfabriek gepland.

Biomineralen BV overweegt juridische stappen tegen gemeente Roosendaal

ROOSENDAAL - Biomineralen BV beraadt zich op juridische stappen tegen de gemeente Roosendaal vanwege de opdracht die de gemeenteraad donderdagavond aan wethouder Cees Lok gaf om de bouwvergunning voor de biomineralenfabriek te weigeren.

Een kort geding is daarbij voor directeur Lodewijk Burghout van Biomineralen BV een van de mogelijkheden. ,,Ik heb met stijgende verbazing zitten luisteren. Hier heeft de gemeenteraad serieuze stommiteiten begaan'', zegt Burghout. 

,,De raad was zelf akkoord met het bestemmingsplan, vroeg en kreeg onderzoeken van GGD en de MER-commissie waaruit steeds bleek dat de zaak in orde is. De eigen omgevingsdienst zegt dat de fabriek er kan komen. En dan moet er nóg een onderzoek komen waarbij het lijkt dat het bureau gericht op zoek moet gaan naar een reden om de vergunningsaanvraag af te wijzen'', zegt een boze Burghout die de opmerking van burgemeester Niederer goed begrijpt.

Die zei donderdagavond laat dat de Roosendaalse gemeenteraad een staatsrechtelijke noviteit had ingevoerd , maar daar niet trots op mag zijn. ,,Hij had het niet beter kunnen uitleggen.'' 

De meerderheid van de raad gaf opdracht om de bouwvergunning te weigeren en stemde tegelijkertijd in met een onderzoek naar de gelopen procedure voor het verlenen van die vergunning. Over zijn schade zegt de directeur dat de investering van de biomineralenfabriek enkele miljoenen euro groot is. 

,,Iedereen kan zich voorstellen dat de vertraging serieuze problemen met zich meebrengt.''

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’