Volledig scherm
PREMIUM
Jody Mekes en Rob de Weerd in hun restaurant Sistermans. © pix4profs/petervantrijen

Bij restaurant Sistermans in Roosendaal is aandacht voor mens en gerecht

EetrecensieROOSENDAAL - Wat er veranderd is sinds de nieuwe uitbaters restaurant Sistermans in Roosendaal overnamen? Eigenlijk helemaal niks. We nemen er toch een kijkje en in het geval van 'De Sis' blijkt dat beslist geen straf.

We voelen ons vanaf het moment van binnenstappen prettig en welkom. In strakke giletjes gestoken medewerkers ontvangen ons vriendelijk, werken accuraat de jassen weg en wijzen ons naar een mooi raamtafeltje. We hebben uitzicht op het levendige stationsplein en zien op deze gewone dinsdagavond de ene na de andere gast van het bijbehorende Hotel Central binnenwandelen. Goh, wat een sfeervolle zaak, is ons eerste gevoel.

  1. Stikstofpaniek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.
    PREMIUM

    Stikstofpa­niek in Brabant. En de Belgen dan? Die hebben het ook niet makkelijk.

    BREDA - West-Brabantse veehouders maken zich, net als het merendeel van hun Nederlandse collega’s, zorgen over de strenge stikstofregels die worden ingevoerd. Een aantal van hen kijkt met een schuin oog over de landsgrenzen: ‘Daar vliegen de stallen uit de grond. Wanneer zijn de Belgen aan de beurt?’ Alsof het in Vlaanderen voor de veeboeren zo’n feest is. ,,Jullie worden tenminste nog uitgekocht, wij worden gewoon weggepest.’’