Volledig scherm
Walter en Vivian Pouwe in hun Restaurant Pouwe in Hoeven. © peter van trijen/pix4profs

Bij deze West-Brabantse restaurants kan je ‘goed’ eten onder de 37 euro

West-Brabant telt twee nieuwe Bib Gourmand-restaurants. Restaurant Pouwe in Hoeven en In de Oude Stempel in Steenbergen zijn toegevoegd aan de lijst van Michelin. Dat betekent dat deze restaurants ‘goede’ driegangenmenu's serveren onder de 37 euro. 

Quote

Als het door Michelin wordt gewaar­deerd, is dat een heel groot compliment

Mark van Loon

Bij Restaurant Pouwe hadden ze het niet verwacht. ,,We hadden het niet eens in de gaten. We waren bezig met de orde van de dag en ineens kregen we felicitaties van collega's binnen", vertelt eigenaar Walter Pouwe. Het restaurant is pas één jaar open. ,,Dit houden we vast en geven we niet meer weg. We hebben de ambitie om nog beter en sterker te worden.”

Chefkok Mark van Loon van In de Oude Stempel in Steenbergen ziet dit als een ‘mooie beloning voor het team'. ,,Ik vind het belangrijk om op een goede en eerlijke manier te koken en in te spelen op de seizoenen en de wensen van klanten. Als dat door Michelin wordt gewaardeerd, is dat een heel groot compliment.”

Vertrouwde gezichten

In totaal telt de Nederlandse Bib Gourmand-lijst negentien nieuwkomers, waarvan twee uit West-Brabant. Vertrouwde gezichten op de lijst zijn Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom, Restaurant Salon de Provence in Breda, Restaurant De Stadstuin in Breda, Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur en Restaurant Jagersrust in Ossendrecht. 

In totaal raakten 25 restaurants hun plek op de lijst kwijt. In West-Brabant was dat Restaurant Vroenhout in Roosendaal.