'Bier, volleybal en volle hoop gezelligheid' bij Dirty Foot Volley in Oud Gastel

VIDEOOUD-GASTEL - Het is volleybal zoals je het gewend bent, maar dan met een flinke dosis water erbij. En je mag je voeten gebruiken. Beide teams krijgen een brandslang om het spel voor de tegenpartij zo moeilijk mogelijk te maken. Voor het eerst organiseerde de KPJ Oud Gastel dit Dirty Foot Volley, er waren tegen de honderd bezoekers en deelnemers.

Een speelster in het zwart knalt de volleybal over het van steigerbuizen gemaakte net. Een rode speler van de tegenpartij loopt in de richting van de vallende bal en wil de bal net terug gaan slaan. Opeens komt er een keiharde waterstraal in haar gezicht. De bal ontglipt uit haar zicht en valt op de grond. Een punt voor het zwarte team. Snel raapt een andere speelster de bal op, zodat het spel weer verder kan gaan en zij ook punten kunnen scoren.

"Jazeker, we hebben er heel veel zin in vandaag!" Ger Masseurs (19) is net met zijn team 'Budje geeft een rondje' van het veld af. "Tot nu toe hebben we ook alle wedstrijden gewonnen, dus die finale halen we wel." Teamgenoot Roel Akkermans (20): "Het is weer eens wat anders, dat Dirty Foot Volley. Ik vind het wel leuk. Vroeger organiseerden ze hier ook Spuitbal, daar hebben we ook jaren aan meegedaan." Masseurs: "Denk dat we toen ik dertien was zijn begonnen? Zelf vond ik Spuitbal wel meer fysiek" "Soms was dat inderdaad meer een soort rugby op het veld", zegt Akkermans. "Ik kan niet zeggen welke mijn favoriet is, afwisseling zelf is natuurlijk ook leuk. Waarom deze evenementen zo leuk zijn? Je kan wat bier drinken, spelletjes spelen, volle hoop gezelligheid."

Oud gastel - 10-6-2018 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Het was een heerlijke kliederboel even buiten Oud Gastel: De KPJ organiseerde er een toernooitje moddervolleybal.
Volledig scherm
Oud gastel - 10-6-2018 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Het was een heerlijke kliederboel even buiten Oud Gastel: De KPJ organiseerde er een toernooitje moddervolleybal. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Oud gastel - 10-6-2018 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Het was een heerlijke kliederboel even buiten Oud Gastel: De KPJ organiseerde er een toernooitje moddervolleybal.
Volledig scherm
Oud gastel - 10-6-2018 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - Het was een heerlijke kliederboel even buiten Oud Gastel: De KPJ organiseerde er een toernooitje moddervolleybal. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Spuitbal is vergelijkbaar met Dirty Foot Volley, alleen dan met voetbal in plaats van volleybal. "Na dat jaren te hebben georganiseerd, moest er eigenlijk iets anders ontstaan", zegt Maarten Buurstee, voorzitter van de verantwoordelijke commissie. "Toen van lieverlee kwam het idee om iets met volleybal te gaan doen. Het bevalt tot nu toe goed, ik hoor alleen maar goede verhalen van de deelnemers. Het idee van het spel is dat je vijf veldspelers hebt en één spuitgast. Die spuiter staat dan aan de kant van de tegenpartij en kan zo het spel voor je tegenstander moeilijker maken. Die kan het veld bijvoorbeeld drassig maken, of de bal wegspuiten. Je ziet ook gaandeweg de dag dat het veld steeds drassiger wordt."

Wat verderop zit Jasmin Bektic uit Eindhoven, nog nat van het water uit de Nieuwe Roosendaalse Vliet. "Ik ben hier met mijn vriendin, haar team kwam nog wat spelers te kort. Dus ben ik mee gaan doen. Het ging best goed, we hebben twee wedstrijden gewonnen en er ook twee verloren. We zijn nu dus klaar, de finale hebben we niet gehaald." Teamgenoot June Reynaert: "Het was anders dan ik had verwacht. Ik had echt een dikke modderpoel voorzien, echt zand met water, maar het blijkt gras te zijn. Het was verder wel leuk hoor, als we allemaal thuis zijn doen we volgend jaar wel weer mee denk ik."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.