De familie de Rooij op het bewuste perceel waar ze luisteren naar ter plaatse opgenomen uilgeluiden. Ze stapten naar de Raad van State omdat waardevolle bomen gekapt zijn in de Esdoornlaan voor een woningbouwplan.
Volledig scherm
De familie de Rooij op het bewuste perceel waar ze luisteren naar ter plaatse opgenomen uilgeluiden. Ze stapten naar de Raad van State omdat waardevolle bomen gekapt zijn in de Esdoornlaan voor een woningbouwplan. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Bezwaar van buren tegen bomenkap afgewezen, bouwplan Bosschenhoofd kan doorgaan

DEN HAAG/BOSSCHENHOOFD – Ontwikkelaar Van Wijnen kan snel beginnen met de bouw van een twintigtal woningen in het verlengde van de Esdoornlaan in Bosschenhoofd, nu de Raad van State het bestemmingsplan in stand heeft gelaten.

 1. ZLTO en Roosendaal ruziën over bestrijding giftig jacobskruiskruid: ‘Meer dieren dood zonder oorzaak’
  PREMIUM

  ZLTO en Roosendaal ruziën over bestrij­ding giftig jacobs­kruis­kruid: ‘Meer dieren dood zonder oorzaak’

  ROOSENDAAL - Boerenorganisatie ZLTO en de gemeente Roosendaal liggen met elkaar in de clinch over de bestrijding van het jacobskruiskruid. De ZLTO pleit voor actieve bestrijding van het voor mensen en voor veel dieren giftige plantje, maar de gemeente Roosendaal wil daar niet aan beginnen: die is dat niet verplicht én dat staat volgens haar haaks op het nieuwe natuurbeleid van de stad.
 2. Antoine Tromp liet het directeurschap los en ging weer voor voor de klas staan als geschiedenisleraar
  PREMIUM

  Antoine Tromp liet het directeur­schap los en ging weer voor voor de klas staan als geschiede­nis­le­raar

  OUDENBOSCH - Van schipperskind tot directeur van het Markland College en komende vrijdag afwaaiend als geschiedenisleraar voor de klas. De levensloop van Antoine Tromp is bijzonder te noemen met dank misschien wel aan de rustpauze, die hij inlaste. Deze vrijdag nam hij met nog vier collega's afscheid van het onderwijs. Oudenbosch raakt hem niet kwijt, want sinds enige tijd is hij voorzitter van het Zouavenmuseum.