Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoner ziet verwarde man door ingegooide ruit klimmen, verdachte sloeg agent

ROOSENDAAL - De politie had in de nacht van vrijdag op zaterdag de handen vol aan een verwarde man (25) in Roosendaal. Hij heeft de ruit van een restaurant en een woning ingegooid en hij sloeg bij zijn aanhoudingen enkele agenten. Dat meldt de politie.

De politie had rond 05:30 uur een melding. Een getuige had gezien dat de verdachte, die op blote voeten liep, de ruit van het restaurant aan de Brugstraat ingooide. De verdachte gedroeg zich verward.

Hij liep richting het Stationsplein en de getuige liep achter hem aan.

De gealarmeerde agenten zagen de verdachte in de Spoorstraat lopen. Zij probeerden hem aan te houden, maar hij rende weg. Een van de agenten wist hem te achterhalen maar kreeg meteen een klap van de 25-jarige Roosendaler.

De verdachte bleef om zich heen slaan. De agent zette pepperspray in, maar de man bleef zich verzetten.

Een tweede agent bood hulp, maar het bleef moeilijk om de verwarde man onder controle te krijgen. Een van de agenten kreeg meerdere klappen.

Opnieuw ontkomen
De verdachte wist opnieuw te ontkomen. Hij ging een tuin in van een woning aan de Spoorstraat. Daar sloeg hij een ruit van de woonkamer in en hij probeerde naar binnen te klimmen.

In de woonkamer zat op dat moment een bewoner. Die schrok flink.

Bloed
De verdachte hing half in de woonkamer. Hij had zich gesneden aan het glas. Het rolgordijn, een bank, de vloer en het kozijn kwamen onder het bloed te zitten.

De agenten en twee omstanders probeerden de verdachte uit het raam te trekken. Hij bleef zich verzetten en schopte hierbij een agent tegen zijn borstkas.

Uiteindelijk werd hij in de handboeien geslagen. Hij werd naar een politiebureau gebracht en verzorgd door het personeel van een ambulance.

De bewoner van het huis aan de Spoorstraat heeft aangifte gedaan van vernieling. De eigenaar van het restaurant wordt gevraagd aangifte te doen. Ook de mishandelde agent doet aangifte.

De verdachte wordt verhoord als hij weer aanspreekbaar is.