Volledig scherm
De fatale rit eindigde na de afslag van de A17 in Oudenbosch. © Martijn de Bruin/Maric Media

Bestuurder (74) gecrashte auto overleden

SINT WILLEBRORD - De 74-jarige Willebrorder die eind september voor de politie vluchtte en daarbij met zijn auto verongelukte, is dinsdag overleden.

Eind september zag de politie de man op zondagavond te hard en slingerend rijden. Agenten gaven hem op snelweg A17 een stopteken, maar dat werd genegeerd. Waarom, is nooit duidelijk geworden.

De man ging er vandoor en er ontstond volgens de politie een achtervolging. Die eindigde even later na de afslag richting Oudenbosch toen de Willebrorder bij de rotonde op de Vaartweg tegen een andere auto knalde. Hij werd uit zijn wagen geslingerd en raakte zwaargewond. Van de twee inzittenden van de andere auto liep de passagier nekletsel op.

Sepot

Het Openbaar Ministerie krijgt een dezer dagen het dossier met de analyse van dit verkeersongeval en moet dan beslissen wat verder gebeurt. Volgens een woordvoerder zal dat leiden tot seponering van de zaak nu de enige verdachte in het Tilburgse ziekenhuis is overleden.

Voor de politie speelt de kwestie niet meer, omdat eerder al werd geoordeeld dat de achtervolgers geen rol hebben gespeeld bij het ontstaan van deze, naar later is gebleken, fatale aanrijding in Oudenbosch.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement