Bernhardstraat weer open

Jos Hack

Rucphen 

Twee weken eerder dan verwacht is de Bernhardstraat in Rucphen gisteren weer open gegaan voor het verkeer. 

De weg is de afgelopen weken verbreed en helemaal opnieuw geasfalteerd. Alleen de belijning ontbreekt nog op het wegdek. Door het winterweer kan die nu niet worden aangebracht. Dat gebeurt pas zodra de winterperiode voorbij is. Het verkeer wordt daarop met borden geattendeerd.

In het voorjaar hoopt de gemeente verder te kunnen met het aanleggen van de Verlengde Helakkerstraat, oftewel de verbinding tussen de Bernhardstraat en de rotonde bij het gemeentehuis. Zodra die weg er ligt, is de eerste fase van de omleiding om Rucphen afgerond.

De gemeente moet aan de Helakkerstraat nog van een eigenaar grond verwerven. Wethouder Martien de Bruijn hoopt die gesprekken nog voor het einde van dit jaar af te ronden.

Een vrijliggend fietspad naast de Bernhardstraat wordt in een later stadium aangelegd, maar kan in het gunstigste geval tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de Helakkerstraat worden meegenomen.

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers.