Volledig scherm
Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de kluisjesroof in Oudenbosch. © NPO

Belangrijke getuige kluisjesroof Oudenbosch meldt zich: dertig tips na Opsporing Verzocht

OUDENBOSCH – Een belangrijke getuige van de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch heeft zich gemeld. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Mede dankzij dit opsporingsprogramma zijn er dertig tips binnengekomen over de spraakmakende roof.

In bijna alle gevallen waren het 'meedenktips' over de veronderstelde samenwerking tussen de daders en beveiligers. ,,Met name mensen uit de wereld van de beveiliging reageerden, maar ook een helderziende die tevens meent te weten waar de buit is'', liet de politie weten.

Camerabeelden

In de uitzending van dinsdagavond werden camerabeelden getoond waarop is te zien hoe twee daders met volle vuilniszakken vertrekken. De dieven roofden begin maart honderden kluisjes leeg bij de Rabobank in Oudenbosch. Ze waren in totaal meer dan 24 uur binnen en verlieten de bank met miljoenen aan contant geld en sieraden.

Volgens de politie kregen de daders hulp van twee beveiligers om binnen en buiten te komen. De beveiligers zijn begin april gearresteerd en zitten nog vast. Ze worden formeel verdacht van diefstal door braak. Het Openbaar Ministerie denkt dat de collega's Henri van W. (43) uit Etten-Leur en Agron K. (45) uit Roosendaal de kluisjesrovers de bank hebben in en uit gelaten. 

De twee ontkennen volgens hun advocaten. De politie hoopt dat het publiek kan helpen bij de opsporing van de dieven.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?