Volledig scherm
Herstelde beelden keren woensdag terug in Emile van Loonpark in Roosendaal. Foto Raymund Bervoets © Raymund Bervoets

Bekijk de herstelde beelden alvast in 3D, die woensdag terug in Emile van Loonpark komen

Beelden in 3DROOSENDAAL - De twee herstelde beelden Hercules en Omphale zullen woensdag terug in het Emile van Loonpark in Roosendaal worden gezet. Donderdag is de officiele onthulling.

Volledig scherm
In twee brokstukken kwam Omphale het atelier van Raymund Bervoets in Breda binnen © Raymund Bervoets

De beelden en sokkels  zijn door de Bredase restaurateur Raymund Bervoets in zijn atelier in Breda hersteld.  Het duo Hercules en Omphale keren op hun vertrouwde plekken terug bij de vijver in het park. 

De beelden zijn jaren geleden uit het park gehaald, nadat ze allebei vernield waren. Omphale werd in oktober 2011 tot boven de knieën afgehakt door vandalen, Hercules werd daarvoor al onthoofd. 

Raymund Bervoets is erin geslaagd na het nodige onderzoek van beide beelden weer iets moois te maken.  Bervoets is bijna 10 maanden met beide beelden bezig geweest, doordat ze in zeer slechte staat waren en verwacht de hele dag nodig te hebben om de beelden goed weg te zetten.

,,We vertrekken om 7 uur al uit Breda om het drukke spitsverkeer voor te zijn. Omdat de beelden allebei rond de 800 kilo wegen hebben we nogal wat tijd nodig om ze precies goed weg te zetten.”

Bekijk hoe Omphale en Hercules zijn geworden in 3D, dankzij restaurateur Raymund Bervoets