Bij de Albert Heijn in winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal werd maandagmiddag een winkeldief op heterdaad betrapt. Met enige hulp kon een beveiliger hem in bedwang houden en even later overdragen aan de toegesnelde politie.
Volledig scherm
Bij de Albert Heijn in winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal werd maandagmiddag een winkeldief op heterdaad betrapt. Met enige hulp kon een beveiliger hem in bedwang houden en even later overdragen aan de toegesnelde politie. © ANP

Bekende winkeldief verzet zich hevig maar vergeefs bij AH in Roosendaal

ROOSENDAAL - Een opstandige 35-jarige Roosendaler met een winkelverbod voor de Albert Heijn in De Roselaar heeft maandag voor korte, maar hevige consternatie gezorgd toen hij rond 14.40 uur toch die supermarkt binnenliep en fel verzet pleegde bij zijn aanhouding.

Een beveiliger herkende de man en wist van diens al jaren geldende winkelverbod voor onbepaalde tijd bij deze AH. ,,Zo'n verbod krijg je niet zomaar. En als je daar dan toch naar binnen gaat, pleeg je huisvredebreuk", legt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage uit.

De Roosendaler, een kleine boef maar wel een bekende van de politie vanwege een lange lijst vergrijpen zoals diefstal, verzette zich hevig toen de beveiliger hem staande probeerde te houden. Dankzij de hulp van twee medewerkers van de supermarkt, wist die hem toch op de grond te krijgen en in bedwang te houden.

Kort daarna arriveerden er al twee politieauto's en kon een viertal toegesnelde agenten de verdachte overnemen en afvoeren. Dat gebeurde voor het oog van winkelend publiek, carnavalvierders die richting stad fietsten en automobilisten die tijdelijk de parkeergarage niet in konden omdat de politiewagens voor de inrit stonden. Een kwartier later was de rust alweer teruggekeerd.