Volledig scherm
PREMIUM
De Beekblokken bestaan uit drie delen, met 70 eengezinswoningen en 43 appartementen © Gemeente Roosendaal

Beekblokken in de startblokken: 113 duurzame woningen voor eerste echte nieuwe wijk in Stadsoevers

ROOSENDAAL - Met het plan Beekblokken komt de ontwikkeling van de nieuwe wijk Stadsoevers in een stroomversnelling. Na het eerste voorzichtige begin met dertig nieuwbouwhuizen in het plan Wipwei moeten er nu meters worden gemaakt. 

Quote

De Wipwei was al mooi, maar nu gaan we echt in het gebied zelf aan de slag

Toine Theunis, wethouder

Het plan Beekblokken voorziet in 113 duurzame nieuwbouwwoningen: 70 rijtjeswoningen en twee-onder-een-kappers en nog eens 43 appartementen. 

Dat heeft de gemeente Roosendaal laten weten, samen met BVR. De Roosendaalse ontwikkelaar heeft die aanbestedingsprocedure gewonnen. Theo Klijn, hoofd vastgoedontwikkeling van BVR, verwacht rond maart 2021 daadwerkelijk te kunnen gaan bouwen in het gebied. 

  1. Geef de wethouder een baan

    Geef de wethouder een baan

    Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.