Bedrijventerrein Majoppeveld in Roosendaal laat zich van zijn duurzame kant zien

VideoROOSENDAAL - In de stromende regen is zaterdag aan de Leemstraat de Duurzaamheidsdag van industrieterrein Majoppeveld van start gegaan. Regen, duurzaam weer? Wethouder Cees Lok lacht breed: ,,Voor ons is dit niet zo fijn, maar voor de boer kan het niet hard genoeg regenen.”

Volledig scherm
Wethouder Cees Lok opent de Themadag Duurzaamheid. Rechts luistert parkmanager Pieter Wierikcx mee. © Henk den Ridder

Na de natte start klaarde het op en wist het publiek de weg naar de Leemstraat goed te vinden.

Wethouder Lok vertelde dat het in de media heel vaak over duurzaamheid gaat. ,,Maar veel verder dan zonnepanelen, windmolens en elektrisch rijden komt men meestal niet. Er is echter veel meer te doen", zei hij.

Zoals de footprint, die de ondernemersvereniging Majoppeveld-Borchwerf I heeft aangeboden aan de ondernemers. Daarmee krijgen bedrijven inzicht in hun afval, stroom en energieverbruik om te kijken waar ze iets aan kunnen doen.”

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.