Volledig scherm
Bankgebouw Van Lanschot in Roosendaal. © Franka Van Der Rijt

Bankgebouw Van Lanschot in Molenstraat Roosendaal eindelijk verkocht

ROOSENDAAL - Na jaren van leegstand is het monumentale Van Lanschot-bankgebouw aan de Molenstraat in Roosendaal verkocht. Nieuwe eigenaar is de Oosterhoutse ondernemer Kees Kluijfhout die in Zevenbergen een internationale kledinggroothandel runt. Hij heeft het in 1913 gebouwde monument verworven als belegging en wil het als kantoorruimte gaan verhuren.

Bij de aankoop is volgens Kluijfhout de voorwaarde komen te vervallen dat het pand niet in gebruik genomen mag worden als bank of assurantiekantoor. Hij verwacht dat in de kantorenmarkt voldoende belangstelling is om het sinds 2012 leegstaande monument snel opgevuld te krijgen.

,,Maar het is ook een prachtige plek voor een restaurant. Ik overweeg om met de gemeente Roosendaal te gaan praten over de mogelijkheden van een horecabestemming. Alles in het pand is nog origineel, het is net een museum. Toen ik er voor het eerst rondliep, was ik meteen verkocht.''

Het Van Lanschot-gebouw werd in 1913 gebouwd onder architect J. de Lepper en in de latere jaren volledig gerestaureerd. Het jugendstil-interieur stamt uit 1914. Het is bekend als De Bank van Luykx en kwam in 1972 in handen van het Bossche familiebedrijf firma F. van Lanschot dat het gebouw nog altijd in eigendom had.

Het pand bevat een bijzondere kluisinrichting, waarin mensen safeloketten konden huren. Het is ingericht met teak, lambrisering en een gerestaureerd glas-in-lood raam met daarin De Rozen van Roosendaal als beeltenis van de stad.

Het stond sinds 2012 te koop bij DTZ Zadelhoff.