Volledig scherm
jan de Rijk logistics © Robert van den Berge/het fotoburo

Banen liggen voor het oprapen in logistiek

ROOSENDAAL - Bij DHL aan Borchwerf 23 in Roosendaal wordt zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur de Dag van de Logistiek gehouden. Deze is er om de sector logistiek en transport onder de aandacht te brengen bij het publiek en bij jongeren die zich voor het werk in de sector willen laten opleiden. Volgens de organisatoren is er volop werk te vinden in de logistiek en transport.


„Ik kan zo tien chauffeurs plaatsen voor de binnenlandse ritten”, zegt directeur Sjel Wijngaards van jan de Rijk Logistiscs in Roosendaal. Hij heeft een gebrek aan personeel en is daarin niet de enige. Ondanks dat er geen aantallen bekend zijn zocht het Logistiek Platform Roosendaal - waarvan Wijngaards voorzitter is - contact met het Da Vinci College en die school start volgend schooljaar de opleiding Mobiliteit en Transport.

„Omdat logistiek een belangrijk thema geworden is in Roosendaal. Daar zijn banen in te vinden voor goed opgeleid personeel”, zegt directeur Joseph Dekker van het Da Vinci College.

Tijdens de Dag van de Logistiek staat bij DHL een markt met uitzendbureaus, scholen en transportbedrijven. Ze informeren over vacatures, opleidingen en informatie over banen in de transport en logistiek. Wijngaards noemt het uitdagend, spannend en soms veeleisend. Roosendaal is een ideale gemeente voor deze sector omdat er bovengemiddeld veel laagopgeleiden wonen.

DHL zet de deur open voor rondleidingen en buiten kunnen de bezoekers rijden in een vrachtwagen en een heftruck. Er staan simulators waarin je beleeft hoe je uit een auto moet komen die op de kop ligt, en hoe je in de cabine van een vrachtauto zit bij verschillende weers- en verkeersomstandigheden.

Demonstraties zijn er van radiografisch bestuurbare heftrucks en van speur- en detectiehonden. „Die hebben we gevraagd omdat deze sector veel te maken heeft met de smokkel van mensen en drugs”, zegt Willem Verboon van de gelijknamige verkeersschool, die het programma heeft samengeteld.

In een telescoopkraan kunnen de bezoekers omhoog en vanuit de lucht een kijkje nemen op het bedrijventerrein Borchwerf.

Lees hier donderdag meer over in BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement