Volledig scherm
Het Flakkees Piratenkoor doet het goed op het Shantyfeest in zaal La Plaza. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Bandjesfestival bij Kreekrakkers in Stampersgat

STAMPERSGAT/HOEVEN - Het mag carnavalsmuziek zijn, maar als een kapel nog een laatste keer andere deunen wil spelen is dat ook goed. Zeemanskoor De Kreekrakkers houdt zondag voor de tweede keer een bandjesfestival. Vanaf 14.00 uur wordt zaal La Plaza in Stampersgat op stelten gezet.

Ook prins Peer en zijn gevolg zijn aanwezig. De middag begint met een optreden van het jubilerende zeemanskoor. Daarna haalt dweilband 't Kan Nog Net de prins binnen. Om 15.00 uur is het de beurt aan Capel Nootweer en een half uur later staat D'ruit op de planken.

Die drie kapellen lossen elkaar vervolgens elk half uur af, waarop de kapellen mogelijk om 18.00 uur allemaal tegelijk gaan blazen.

Het bandjesfestival vormt in Meekrapdurp de voorbode van de vernieuwde opzet van de zondag optochtdag, die naadloos overloopt in een kapellenfestival in de openlucht.

Veranderingen ook in het Hoevense Peejenland, waar op dinsdag (Super Tuesday) de prijsuitreiking van de optocht later op de avond wordt gehouden. Volgens prins Baarug I willen de bouwers graag even de tijd hebben om zich om te kleden en een hapje te eten alvorens weer bijeen te komen voor de prijsuitreiking.

Die worden nu om 19.00 uur voor de loopgroepen en individuen gehouden en vanaf 20.00 uur voor de A- en B-wagens plus de publieksprijs.

,,Het maakt dat alles in elkaar overvloeien.''