Volledig scherm
Een lange stoet van jong en oud vertrekt vanaf sportpark Vierhoeven voor de Avondvierdaagse in Roosendaal. Archieffoto Peter van Trijen/het fotobur © peter van trijen/het fotoburo

Avondwandelvierdaagse start voor 42e keer in Roosendaal

ROOSENDAAL - De Roosendaalse avondwandelvierdaagse start maandag voor de 42e keer vanaf sportpark Vierhoeven. Tot en met donderdag kunnen de wandelaars drie afstanden lopen van 3, 6 en 10 km, met als einddoel het defilé.

Vooral de afstand van 3 km doet het heel goed bij de jonge lopers vertelt voorzitter Ronny Weemaes. ,,Op verzoek van de basisscholen zijn we die afstand voor de kleinsten begonnen. Het is nu een van de populairste afstanden, waardoor we vorig jaar op totaal ongeveer 3100 ingeschreven deelnemers uitkwamen.” 

Naast de ingeschreven deelnemers lopen er ook veel ouders mee, waar door het totaal aantal wandelaars in Roosendaal rond de 5.000 uitkomt. Met de goede weersverwachtingen voor deze week verwacht Weemaes dit jaar op boven de 3000 ingeschreven wandelaars uit te komen.

Al die lopers verzamelen iedere avond om 18.15 uur op het parkeerterrein van Sportpark Vierhoeven. ,,We proberen de routes elk jaar toch iets anders te maken. Alleen de route van 3 km is natuurlijk vrij moeilijk aan te passen, omdat het zo'n kleine afstand is,”zegt Weemaes. 

De routes lopen door het natuurgebied Visdonk en de wijken in het zuiden van Roosendaal.  Inschrijven kan nog op maandag tussen 17.45 en 18.15 uur bij de start op het parkeerterrein.

Volledig scherm
Avondvierdaagse weer gestart , meer dan 3000 lopers op pad in Roosendaal Archieffoto : Gerard van Offeren/Pix4Profs
  1. Flink pakket met maatregelen na derde schietpartij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’
    PREMIUM

    Flink pakket met maatrege­len na derde schietpar­tij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’

    ROOSENDAAL - Ze weet het nog goed: de tranen stonden in haar ogen toen burgemeester Han van Midden haar vertelde dat de maat vol was. Ze wil uit vrees voor reacties niet met haar naam in de krant, maar ze wil wél dolgraag vertellen hoe blij zij en haar buren zijn met het flinke pakket veiligheidsmaatregelen dat er voor de omgeving van de Desmijndijk en de Diamantdijk is genomen. ,,Eindelijk. Het zijn heftige jaren geweest voor onze wijk.’’