Volledig scherm
De auto hing met een wiel over de rand van de kade. © Wijkagent Tolberg

Automobilist parkeert auto bijna in het water in Roosendaal, bergen gaat maar net goed

ROOSENDAAL - Een automobilist in Roosendaal haalde vrijdagochtend bijna een nat pak. Hij belandde met zijn auto net niet het water in op de Westelijke Havendijk. De auto bungelde met een wiel over de rand van de kade en moest voorzichtig worden weggetakeld. 

De auto kon alleen worden weggesleept door een band vast te maken aan het voorwiel van de auto dat boven het water hing. Door de wankele positie van het voertuig, bleek dat nog een grote uitdaging voor de berger. Uiteindelijk moest de politie helpen om te voorkomen dat de auto met berger en al in het water zou vallen. 

Uiteindelijk is het gelukt de auto weer met vier wielen op de kant te krijgen. Hoe het kwam dat de bestuurder met de auto bijna het water in reed, is niet duidelijk. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.