René Karst staat vrijdagavond in de feesttent van Bosschenhoofd waar iedereen ‘Atje voor de sfeer’ mee zal brullen.
Volledig scherm
René Karst staat vrijdagavond in de feesttent van Bosschenhoofd waar iedereen ‘Atje voor de sfeer’ mee zal brullen. © Pedro Sluiter

Atje en Jacqueline voor de sfeer in ‘Midzomerend’ Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - De Midzomerfeesten doen hun naam alle eer aan. Donderdag begon het vierdaagse dorpsfeest van Bosschenhoofd met een zonovergoten kermis. Speciaal voor de dertigste editie toverde het organisatiecomité een reservepotje tervoorschijn, waarvan vrijdagavond de Friese volkszanger René Karst naar het Midzomerplein gehaald wordt.

Karst is bekend van de meedeiner Atje voor de sfeer, waarmee hij in de ochtendshow van Radio 538 doorbrak. Datzelfde station ontdekte ook Mosterd Na De Maaltijd en hun Hé Jacqueline. Laten die nou toevallig ook vrijdagavond optreden in de feesttent hartje Bosschenhoofd. ,,En dat niet alleen, ze maken opnames voor de videoclip bij hun nieuwste nummer‘’, zegt John van den Boom van de organisatie. De optreden van de feestartiesten zijn van korte duur, showband Papa di Grazzi echter is avondvullend.

Zaterdagavond zijn behalve het muzikale Feestteam ook de deejays van QMusic in Bosschenhoofd voor een speciale aflevering van het Foute Uur. Zondag eindigen de Midzomerfeesten met de jaarmarkt en de amsumentsband Highlight.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.