Volledig scherm
Asperges eten op de aspergevelden in een pop-up restaurant tussen Heerle en Wouw © Foto Restaurant van het Land

Asperges eten op de aspergevelden tussen Heerle en Wouw

WOUW - Asperges eten te midden van de aspergevelden in het  West-Brabantse platteland. Een asperge pop-up restaurant gaat open  van 5 tot en met 27 mei aan de Bergsebaan tussen Wouw en Heerle. 

Liefhebbers van asperges moeten zich snel aanmelden, want van de beschikbare plaatsen in het 'Restaurant op het Land' zijn er heel veel gereserveerd, vertelt Frenk Theuns.  

Volledig scherm
Asperges eten op de aspergevelden tussen Heerle en Wouw, tekening van het interieur © Foto Restaurant van het Land

''De belangstelling voor ons pop up restaurant is erg groot. We willen ook zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid stellen om deze tijdelijke belevenis mee te kunnen maken. In het restaurant hebben we plaats voor 100 bezoekers, maar op het verwarmde terras kunnen mensen na hun maaltijd nog van een drankje genieten. "

Initiatief

'Restaurant  op het Land' is een initiatief van chefkok Rene Vermeulen en zijn vrouw Astrid van restaurant ’t Spuihuis in Bergen op Zoom en ondernemer Frenk Theuns . 

,,We hadden het idee al eerder, maar zijn pas echt aan de slag gegaan eind 2017. Gezien de reserveringen, zonder dat we iets aan reclame hebben gedaan, zijn we nu al tevreden met het resultaat. We zijn nog niet open, maar zitten toch al bijna vol."

Volledig scherm
Asperges eten op de aspergevelden tussen Heerle en Wouw, plattegrond van de tent © Foto Restaurant van het Land

Het pop-up restaurant werkt samen met aspergeteler Luysterburg uit Heerle, voor de aanvoer van dagelijkse verse asperges, en met de familie Aarden uit Wouw, die de locatie beschikbaar stelde voor het pop-up restaurant. 

Bij de familie Luysterburg is  er tijdens de drie weken, dat de tent er staat,  ook een workshop “Van de Grond naar uw Mond” waar de kneepjes van het aspergevak worden uitgelegd. Na de workshop kan een kilo asperges worden meegenomen naar huis.

,,Het restaurant is geopend van 11:00 uur tot 23:00 uur voor lunch en diner.  De gasten die tussen vijf en zeven uur gereserveerd hebben 2 uur  voor hun diner. Hun tafel is daarna weer opnieuw gereserveerd voor andere gasten. Voor gebruik van het diner is dit ruim voldoende. Gasten die om zeven uur  of later hebben gereserveerd zijn wat ons betreft niet aan tijd gebonden, "legt Theuns uit

Woensdag en donderdag zal de tent worden opgezet op het terrein aan de Bergsebaan. Volgende week  moet de tent worden ingericht en alle koken apparatuur en leidingen worden aangesloten. Vanaf zaterdag 5 mei zal het restaurant dan drie weken open zijn.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement