Volledig scherm
Arboretum Oudenbosch Luchtfoto Ramon Mangold

Arboretum Oudenbosch viert zesde lustrum

OUDENBOSCH - Door het koude voorjaar bleef het aantal bezoekers aan het Arboretum Oudenbosch aanvankelijk achter bij de verwachtingen. Toch sloot de stichting botanische tuin het 'Japanse jaar' af met 12.837 bezoekers. Alleen in 2014 passeerden meer mensen de kassa. Ook het aantal begunstigers groeide naar 852. Woordvoerder Wim Rennings kijkt terug op een geslaagd jaar, waarin ook meer vrijwilligers zich aansloten bij het Arboretum.

Voor 2017 heeft de stichting weer het nodige in petto. Het is dertig jaar geleden dat elf pioniers onder leiding van dezelfde Wim Rennings op verzoek van de gemeente de kloostertuin ging ontwikkelen tot arboretum.

Landschapsarchitect Anton van Rooijen maakte het ontwerp en op 2 mei 1987 werden de eerste bomen geplant. ,,Op verschillende momenten zullen we dat zesde lustrum vieren'', aldus Rennings.

,,Dit wordt ook het jaar van de verdergaande samenwerking tussen de 24 botanische tuinen in ons land en onze kroonjuwelen te tonen.'' Doelstelling is jonger publiek aan te trekken. In februari en maart is het arboretum incidenteel open. Rond Pasen begint het seizoen.