Het nieuwe hart van Roosendaal met de overkluisde A58. Linksonder is de grond van het 'oude' Bravis ziekenhuis al weer volgebouwd. Het groen bovenin is het fors uitgebreide park Vrouwenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe hart van Roosendaal met de overkluisde A58. Linksonder is de grond van het 'oude' Bravis ziekenhuis al weer volgebouwd. Het groen bovenin is het fors uitgebreide park Vrouwenhof. © Studio RAAM / PvdA Roosendaal

Ambitieus PvdA-plan: Verdiepte A58 onder een groene slinger door Roosendaal

ROOSENDAAL - De A58 in Roosendaal moet opnieuw worden aangelegd. Niet op maaiveld, maar verdiept. Daarna moet het hele tracé door de stad worden overkapt waardoor een enorme ruimte ontstaat om Roosendaal te vergroenen. De A58 maakt plaats voor een brede, groene slinger waar voetgangers en fietsers het voor het zeggen hebben.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?