José van Crugten haalt veel voldoening uit onder meer haar ondersteunende rol bij theatergroep Respect.
Volledig scherm
PREMIUM
José van Crugten haalt veel voldoening uit onder meer haar ondersteunende rol bij theatergroep Respect. © peter van trijen/pix4profs

‘Als ik stilzit, gaat het niet goed met mij’

MaatschappelijkROOSENDAAL - José van Crugten (68) uit Roosendaal is assistent-theaterregisseur en wandelbegeleider van mensen met een beperking.

Kunt u wat vertellen over de bijzondere theatergroep waarbij u assistent-regisseur bent? ,,Zestien jaar geleden kwam ik bij theatergroep Respect. Deze groep bestaat uit zo’n dertig acteurs, allen met een beperking. De groep wordt ondersteund door zestig vrijwilligers. Janneke Nagtzaam is hoofdregisseur. Samen met een andere vrijwilliger, Anneke Lips, ondersteun ik haar bij dat werk.”

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.