De winnaars van Alles op zun Doeves: Douwe Brandweer van Peejenland.
Volledig scherm
De winnaars van Alles op zun Doeves: Douwe Brandweer van Peejenland. © CS De Peejenzaaiers

Alles op zun Doeves gewonnen door ‘Douwe brandweer’

HOEVEN - Zoals een prins carnaval eens per jaar de macht grijpt in dorp of rijk, zo claimt Radio Peejenland ‘ergens’ in februari steevast een etherfrequentie. De enige carnavalsomroep ter wereld ging woensdagavond om 23.11 uur weer de lucht in en doet live verslag van alle gebeurtenissen in Peejenland. 

De eerste reportage kwam uit Leuthuis Het Kompas, waar 41 teams van vijf personen zich waagden aan de zesde editie van de Alles op zun d’Oeves. Een kwis van heemkundekring De Honderd Hoeven met theorievragen, foto's van bekende Hoevenaren en doe-opdrachten (pijlen volgen op de kaart van Hoeven). De winnaar was de Ouwe Brandweer, voor Tofkapellûke gedeeld met Ut Bruin Portemonneeke. Bubbels en Babbels en Toeteraars deelden de derde plaats. 

Blienkede wisselbeker

In 't Veerhuis in Oud Gastel waren ruim honderd carnavalsvierders bijeen voor de eerste Vastelaovedzotten Kwis Da Nie Kwis. De winnende wisselbeker is net als het motto: ze blienkt aan alle kaante.

  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.