Volledig scherm
foto Niels Krebbekx

Alleen nog rauw voor Roosendaalse familie Martens

ROOSENDAAL - Terwijl de discussie over raw food in alle hevigheid woedt, stappen Betty Martens uit Roosendaal en haar gezin juist over op het rauwe dieet. 'De discussie daagt mij uit het tegendeel te bewijzen.'

Deze week werd de documentaire Rauwer op televisie uitgezonden, een portret van de vijftienjarige Tom Watkins en zijn moeder uit Amsterdam. De moeder van Tom laat de jongen sinds zijn vijfde alleen maar rauwe voeding eten, tot groot ongenoegen van artsen. Een kinderarts van het UMC stelt in de documentaire dat Tom ondervoed is en bovendien tien tot vijftien centimeter kleiner is dan zijn leeftijdsgenoten.

Betty Martens uit Roosendaal en haar gezin staan ook op het punt om volledig over te gaan op rauwe voeding. Sinds vier jaar staat er bij het gezin alleen nog natuurvoeding op tafel. De producten die de famile eet, zijn vers, regionaal, biologisch, seizoensgebonden en onbewerkt. „Ik mis nog iets, heb het gevoel dat ik nog meer uit mijn voeding kan halen. In ongekookte producten zitten enzymen, het is levend voedsel. En wat is er nou beter dan iets eten dat nog leeft?”