Volledig scherm
Alle toerististische trekpleisters op een doosje bijeen. V.l.n.r. Herman Nouwens, wethouder Jan Mollen en Arie Onnink. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Alle toeristische trekpleisters van Halderberge op een doosje goede wijn

OUDENBOSCH - Uitgerekend op de plek waar Oudenbosch honderd jaar terug als belangrijkste 'exportproduct’ de kruidenjenever Oudenbossche Pop stookte, werd gisteren een nieuw promotiemiddel ten doop gehouden.  In wijnwinkel Flesjewijn.com van Herman en Mirjam Nouwens gingen de flessen drank in Halderbergse geschenkverpakking over de toonbank.

De Cutluurmaand Halderberge leende zich bij uitstek voor de presentatie van de kartonnen verpakking voor één of twee flessen wijn. Het idee kwam van kunstenaar Arie Onnink, vorig jaar nog winnaar van de cultuurprijs. ,,Ik heb illustrator Pim Schots aan het werk gezet met de opdracht een cadeauverpakking van stevig karton te voorzien van een Halderbergse illustratie.‘’

Retraitehuis Seppe

Het resultaat was gisteren te bewonderen in de karakteristieke hoekwinkel aan het Oost-Vaardeke. Op het langwerpige doosje staat in vele kleuren onder meer de basiliek, de Laurentiuskerk, centrum Bovendonk en het retraitehuis Seppe afgebeeld. In de lucht vliegt een vliegtuigje van Seppe, op de grond fietsen de fietsvierdaagsegangers van Hoeven. Ook de watertoren en Martelaren van Gorcumkerk van Stampersgat staan erop. En in de haven van Oudenbosch ligt een bietenschip. 

Nadat Schots zijn tekening af had, ging het ontwerp naar de Gastelse drukkerij Eefsting voor de verdere vormgeving en productie. Woensdag kregen wethouder Jan Mollen en Arie Onnink uit handen van Herman Nouwens een flesje wijn in het Halderbergse doosje. Vanaf vandaag krijgen klanten bij zes slijterijen in Halderberge dezelfde verpakking. Mollen wil het promotiemiddel ook als relatiegeschenk bij gemeentelijke activiteiten gaan gebruiken.