Volledig scherm
De repetitie van de Grande Finale in Roosendaal. Still uit Video © Roosendaal 750 jaar

’Alle hoogtepunten van Roosendaal 750 jaar komen samen in Grande Finale’

VIDEOROOSENDAAL -   Het is haast niet voor te stellen, maar mensen, die Roosendaal 750 jaar gemist hebben, kunnen het hele feestjaar terug zien en horen. Alle hoogtepunten worden in één concert gestopt. De Grande finale is komende week 3 avonden in De Kring. 

Volledig scherm
Mark Stroop en Peter Bogers (links) speelden mee bij de reptitie van de Grande Finale in Roosendaal. © Roosendaal 750 jaar Still uit video

Mark Stroop heeft met Bart van Gorp en Peter Bogers de leiding over het sluitstuk van het feestjaar. “Bart is de dirigent van het orkest en heeft alle arrangementen geschreven. Peter Bogers heeft de regie over het concert en dan kan je wel zeggen dat ik de producent ben. Ik ben ook wel een beetje manusje van alles en vind het een hele eer om het samen met Bart en Peter te doen.”, zegt Stroop.

,,Met de Grande Finale kijken we terug op het afgelopen jaar en de vele hoogtepunten op een muzikale wijze. In totaal 12 stukken laten we de hoogtepunten van het jubileumjaar voorbij komen. Als je mij naar mijn hoogtepunt vraagt, is dat toch het jazz gedeelte. Heel apart om jazz met zo'n metropool-achtig orkest te spelen.”,

Volledig scherm
Bart van Gorp tijdens repetitie van de Grande Finale in Roosendaal Foto Timo Reisiger © Roosendaal 750 jaar

Bart van Gorp heeft het bijna twee jaar heel druk gehad met alles arrangeren en houdt de directie over het 45-koppige orkest in eigen hand. ,, Ik ben zo trots op dit gelegenheidsorkest, ze kunnen werkelijk álles spelen. Je kunt het inderdaad een metropole-orkest-achtige bezetting noemen. Leden van een bigband zitten naast symfonische strijkers.”

De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten zonder pauze. “We proberen een zo’n breed mogelijk overzicht neer te zetten van het afgelopen jaar, zodat het voor alle toeschouwers een leuk concert is en maken gebruik van de video's die de ERSA het afgelopen jaar bij alle evenementen gemaakt heeft. Bij de hoogtepunten uit de voorstellingen die we spelen krijg je ook de beelden te zien die daarbij horen. Er is met name gekozen voor de kenmerkende elementen uit alles wat we dit jaar gezien hebben. Nummers die er op een of andere manier uit sprongen laten we tijdens de Grande Finale terugkomen, met natuurlijk de solisten die het nummer uitvoerden. We gaan niet teveel weggeven, maar je kan je wel voorstellen dat Sara meedoet,” vertelt Stroop

Er zijn nog kaarten voor de Grande Finale van donderdag en vrijdag te koop via www.dekringroosendaal.nl of bij de kassa van schouwburg De Kring. Kaarten kosten 7,50 euro.

Volledig scherm
De repetitie van de Grande Finale in Roosendaal. Still uit video © Roosendaal 750 jaar
  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.